Ulleri

Välkommen till Ulleri i gamla skolan i Skärvången som nu fått nytt liv. 

Skolhuset började byggas 1936 och togs i bruk i november 1937. Huset är stort och från början fanns det 3 lärosalar, gymnastiksal, skolkök, bad och två tjänstebostäder. Genom åren har många genarationer av byggdens barn gått i skola här och många lärare och annan personal har arbetet i huset. Skolundervisningen lades ner 2006, kvar blev förskola och fritids i ytterligare 4 år.

Sedan 2014 finns företaget Ulleri med sin fabrik och butik i huset. Vi tillverkar varma och slitstarka strumpor och andra produkter i merinoull. Strumporna i hög kvalité passar till både arbete och fritid för både barn och vuxna. Tunna året runt strumpor och tjockare sockor till kängor och stövlar.

Aktuella öppetttider för butiken finns att läsa på vår FB-sida. Om ni har vägarna förbi Skärvången, kan ni gärna ringa oss för vi finns ofta på plats. Anna 070-570 86 75 eller Åke 070-358 63 23.

Under sommaren så välkomnar vi er alla till vårat Sommar Café och Loppis. Alla ni som har varit elev, lärare eller på annat sätt haft stark anknytning till skolan är välkomna att skriva era namn i en bok som finns i Ulleributiken. Många har redan skrivit, men vi vill gärna utöka samlingen. I år firar skolhusett 80 år.

Våra produkter hittar ni förutom i fabriksbutiken även här på hemsidan i webbshopen och hos våra återförsäljare.

 

payson
Butiken använder OpenCart
Ulleri © 2022