Ulleri - Ullprodukter tillverkade i Skärvången

Välkommen till Ulleri

Ulleri står för naturliga kvalitetsprodukter i merinoull, som är ökotexcertifierade och mulesing fria. 

Från egen tillverkning i Skärvången, som till stor del sker under hantverksmässiga former producerar vi slitstarka ullsockor och ullstrumpor samt flera andra sköna värmande ullprodukter. Våra produkter designas, tillverkas och testas i Jämtland. 

Ull är naturens egen högteknologi. Det har använts av människan i minst 12 000 år och besitter fortfarande flera egenskaper som ingen konstfiber hittills lyckats kopiera.
Ull andas däremot likt en konstfiber. Den absorberar svett som sedan avdunstar på plaggets utsida, men ullen avger även värmeenergi när fibern går från torrt till vått. 

Ull värmer därför även i vått tillstånd. Det klarar ingen konstfiber. Ullfibern är nämligen inte homogen som konstmaterialen, utan har både kärna och skal. Kärnan är bra på att suga upp fukt, skalet är vattenavvisande. 
 
Till skillnad från konstfibern är den dessutom eldbeständig och framförallt är ullen en förnyelsebar naturtillgång och inte oljebaserad som konstfibern.

Välkommen till Ulleri, både här på hemsidan och i vår butik i Skärvången. I vår fabriksbutik kan vi erbjuda ytterligare produkter, både egna och från andra lokala producenter. Har ni speciella önskemål angående en produkt eller andra funderingar är ni välkomna att kontakta oss.

Ulleri Rekommenderar
payson
Butiken använder OpenCart
Ulleri © 2022